Atėjo ruduo!

person Autorius: Yzipet list Kategorija: Apie graužikus Data: comment Komentarai: 0 favorite Paspaudimai: 315
Atėjo ruduo!

Orai darosi vis niūresni ir pamažu, bet užtikrintai ateina ruduo. Kai kurie triušiai ir jūrų kiaulytės mėgaujasi grynu oru, kiti verčiau persikelia į vidų. Visi gyvūnai turi būti paruošti šaltesniam sezonui. Ir mes galime jiems padėti.



Atėjo ruduo!

Orai darosi vis niūresni ir pamažu, bet užtikrintai ateina ruduo. Kai kurie triušiai ir jūrų kiaulytės mėgaujasi grynu oru, kiti verčiau persikelia į vidų. Visi gyvūnai turi būti paruošti šaltesniam sezonui. Ir mes galime jiems padėti.

Tiesiog įpročio reikalas!

Triušiai ir jūrų kiaulytės, kurie įprastai leidžia laiką namuose ir dabar gali išeiti į lauką, turi būti pratinami prie vėsesnio oro palaipsniui. Lauke turėtų būti laikomi tik sveiki ir suaugę gyvūnai. Senjorų (triušių nuo 6 metų ir jūrų kiaulyčių nuo 5 metų), taip pat sergančių, nusilpusių, nėščių ar jaunų gyvūnų imuninė sistema silpnesnė. Jiems geriau viduje.
Jei triušiai šaltajam metų sezonui iš lauko perkeliami į namus, siūlome tai padaryti ankstyvą rudenį, kad triušis nepradėtų auginti žieminio kailio, nes gyvenant namų sąlygomis jiems gali būti per šilta. Reksų veislės ir ilgaplaukių veislių triušių negalima laikyti lauke dėl jų kailio rūšies.

Kailio keitimas

Kailio keitimas triušiui gali būti labai sudėtingas. Jis turi daug praustis kailiuką, kad atsikratytų senojo. Besiprausiant nemažai plaukų praryjama, o tai gali iššaukti plaukų kamuoliukų-grandinėlių susidarymą ir virškinimo sutrikimus.
Kailis keičiasi net gyvūnams gyvenant patalpose. Jų biologinis laikrodis praneša, kada tam atėjo laikas. Šiuo metu tinkama priežiūra ir tinkama mityba yra ypač svarbūs. Virškinamajam traktui gerinti naudokite Oxbow Papaya, Oxbow Digestive maisto papildus arba Bunny GoVet Gastroplex maisto papildus.

Kailio priežiūra

Rekomenduojama naudoti minkštas silikonines šukas, kurios nesužeistų Jūsų mažojo draugo, Yzipet komanda siūlo PET+ME medicininio silikono šukas. Ypač svarbi ilgaplaukių veislių kailio priežiūra, kad išvengtumėte sąvėlų. Šių veislių atstovus rekomenduojame šukuoti kasdien.

Mityba

Keičiantis orams ir kailiui, rekomenduojame kartu su pagrindiniu pašaru duoti proFIT balance maistą, (tiek patalpoje, tiek lauke laikomiems gyvūnams).
Bunny proFIT balance maiste yra alaus mielių, biotino, vitaminų B1, B2 ir B6. Vitaminas A ir cinkas palaiko medžiagų apykaitą, skatina kailio pasikeitimą. ProFIT balance maistas yra dviejų rūšių – visiems žolėdžiams (augalais mintantiems) smulkiems gyvūnams ir grūdais mintantiems smulkiems gyvūnams. Kailį keičia ne tik triušiai, tad keičiantis sezonui, šį maistą rekomenduojame visiems smulkiems gyvūnams – jūrų kiaulytėms, šinšiloms, degu, žiurkėnams, pelėms, smiltpelėms, žiurkėms. Smulkių gyvūnų meniu būtinai turi būti šieno. Bunny šieno asortimentas toks platus, kad savo mėgstamą atras net patys išrankiausi. Šienas labai svarbus virškinimui.

Apsauga keičiantis orams

Vasaros pabaigoje ir rudenį oro temperatūra krinta. Oras permainingas, dažnai keičiasi – lietus, vėjas, saulė, todėl aptvarai po atviru dangumi turėtų būti laiku apsaugoti nuo oro sąlygų. Svarbu sausas ir izoliuotas namas. Triušiai ir jūrų kiaulytės turi turėti galimybę ieškoti pastogės nuo lietaus ir šalčio. Drėgnas kraikas turi būti reguliariai keičiamas į švarų ir sausą. Žievės mulčias tinka kaip pakratas lauko aikštelėms, nes sugeria drėgmę ir palaiko šilumą. Namuose gyvenantiems Bunny gamintojas siūlo platų pasirinkimą kraikų - https://yzipet.com/isrusiuoti-produktai?perPage=15&page=1&keyword=kraikas&manufactureFilter=95

Ligos

Prevencinės priemonės

Sveikatos tikrinimas yra svarbus norint apsisaugoti nuo ligų. Reguliariai turi būti tikrinami dantys, augintinio svoris, taip pat visada prižiūrėkite, kad augintinis turėtų pakankamai maisto ir vandens. Sergančius gyvūnus rekomenduojama slaugyti uždarose patalpose – ypač sergant sunkiomis infekcinėmis ligomis. Prižiūrintis veterinarijos gydytojas padės nuspręsti, ar sergantis gyvūnas turėtų likti namuose šaltuoju metų laiku, ar visiškai pasveikęs vėl galės gyventi lauko sąlygomis.

Kvėpavimo takų ligos

Šniurkščiojimas yra dažna triušių kvėpavimo takų liga. Gyvūnams, kenčiantiems nuo šniurkščiojimo, rudenį pasireiškia aiškūs simptomai, todėl reikia apsvarstyti gyvūno laikymą lauko sąlygomis, nes negydant augintinio gali išsivystyti ne tik sloga, bet ir sunki bronchų ar plaučių infekcija.

Komentarai

Komentarų kol kas nėra

Palikite savo komentarą

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis